Tunggu! kemunculan website group kami! 'www.shamelin.revolusi.com'

Followers

sila tinggal tapak kasut anda!

Hotel Recommended (Horizontally)

PRODUK KAMI


MINUMAN KESIHATAN JUS MANGGIS SHAMELIN
PERANAN XANTON DALAM BUAH MANGGIS
XANTHON - Kandungan Yang Terdapat Pada Kulit Manggis - Ia Sejenis Bahan Aktif Biologi.Bersifat  SUPER ANTIOKSIDA. Terdapat 40 Jenis Daripada Kulit Manggis.
Mempertingkatkan tahap kesihatan menyeluruh dengan membantu peningkatan xanthones dan antioxida yang lain. 
Merupakan minuman kesihatan yang mengandungi antioksida yang tinggi. 
Menggunakan khasiat semulajadi Permaisuri Buah. 
Kandungan antioksida telah dikaji oleh penyelidik daripada Institut Penyelidikan Perhutanan Malaysia (FRIM) di bawah Kementerian Sumber Asli dan Alam Sekitar. 

Antara Fungsi Xanthon:
1)   Memperkuatkan Sistem Kekebalan (Imunisasi)2)   Menyembuhkan Keradangan
3)   Memperbaiki Sel-Sel Badan
4)   Mencegah Kerosakan DNA (Kecacatan)
5)   Alat Bantu Sistem Limfa
6)   Meneutralkan Kandungan Gula Dalam Darah
7)   Menurunkn Berat Badan
8)   Menyembuhkan Kerosakan Urat Saraf
9)   Meringankan Buasir
10) Melegakan Penyakit Kulit
11) Membantu Menyembuhkan Luka
12) Meringankan Sakit Akibat Carpal Tunnel Syndrom
13) Membantu Mencegah Penyakit Jantung
14) Memperkuatkan Pembuluh Darah
15) Menurunkan Kolestrol / Tekanan Darah Tinggi
16) Mencegah Masalah Perut (Gastrik, Cirit Birit)
17) Membantu Menyembuhkan Bisul
18) Hidup Lebih Awet Muda
19) Melambatkan Proses Penuaan
20) Menambahkan Tenaga Dan Menaikkan Stamina
21) Membantu Menghindari Penyakit Kemerosotan Pada Otak (Nyanyuk)
22) Mencegah Batu Karang
23) Penyakit Sistem Saraf (Parkinson)
24) Meredakan Sakit Akibat Radang Sendi
25) Memperbaiki Kemerosotan Dari Penggunaan Ubat Penghilang Rasa Sakit
26) Melindungi Mata (Penyakit Katarak / Glukoma)
27) Menurunkan Demam - Manggis Dapat Membantu Mengatasi Demam
28) Menyejukkan Luka Pada Kerongkong - Kesan Anti Keradangan Dapat  Memberi  Kelegaan pada Kerongkong
29) Mengatasi Sesak Nafas
30) Membantu Melegakan Migrain
31) Mengurangi Sakit Gigi Kesan Anti Keradangan 
32) Meningkatkan Kemampuan Untuk Mengatasi Stress
33) Sebagai Ubat Untuk Menghilangkan Hidung Tersumbat
34) Mengimbangi Hormon Seperti Cortisol Yang Ditukarkan Berlebihan Ketika Stress
35) Meringankan Kesakitan Otot,Kekejangan Otot Dan Sendi
36) Mencegah Penyakit Paru-Paru
37) Meningkatkan Mood dan Menurunkan Depresi - Ia berfungsi sebagai "MOOD ELEVATOR" dengan memperbaiki ketidakseimbangan Kandungan Kimia di Otak

KESIHATAN UNTUK LELAKIMembantu Mencegah Lemah Tenaga Batin Dan Kemandulan- Anti Peradangan Dan Anti Oksidan Dari Manggis Yang Kuat Dapat Mencegah Kemandulan Akibat Stress,Pencemaran Dan Radikal Bebas

KESIHATAN UNTUK WANITAMeringankan Kesukaran Buang Air Kecil Dan Melancarkan Peredaran Haid- Kulit Manggis Dapat Meringankan Keradangan Pundi Kencing (CYSTITIS) Yang Disebabkan Oleh Jangkitan BakteriaUNTUK KANAK-KANAK
Meringankan Penyakit Asma- Anti Virus,Anti Bakteria Dan Anti Fungus Dari Manggis Dapat Mencegah Jangkitan Pada Paru-Paru. Memberi Kecergasan Fizikal Dan Fikiran Kanak-Kanak.
Mampu Mencegah Gangguan HYPERAKTIF Dan Kurang Perhatian (ADHA) Dan Alahan Makanan (Manggis Dapat Menghentikan Reaksi Antigen / Antibodi Dan Menurunkan Reaksi Alergi).CONTOH-CONTOH PENYAKIT BIASA :1) Penyakit Kulit
2) Kecacatan DNA (Well Worse Desease)
3) Penyakit Tua Sebelum Usianya
4) Penyakit Gatal-Gatal Muka Dan Jerawat
5) Penyakit Tembel 
6) Beguk Tahap Kritikal
7) Ketumbuhan Di Kepala  Dan Kaki
8) Kudis Di Kepala Dan Badan

PENYAKIT-PENYAKIT BERPUNCA DARI RADIKAL BEBAS PERSEKITARAN :
Ianya Disebabkan Satu Molekul Sel Yang Kekurangan Elektron Dan Bersifat Tidak Stabil Akibat :1) Pencemaran Asap Kenderaan Dan Perindustrian Berleluasa
2) Penggunaan Telefon Bimbit dan Komputer Yang Tidak Terkawal3) Persekitaran Alam Yang Semakin Tercemar Akibat Perbuatan Manusia
4) Pencemaran Air Dan Makanan Tidak Dibendung
    (Bukti Cuaca Dunia Semakin Panas Dan Musim Menjadi Tidak Menentu)


JUS MANGGIS SHAMELIN BINA Juga Dapat Merawat Semua Jenis BARAH. XANTON Telah Terbukti Mengandungi Anti Tumor Pada Leukimia,Hati, Perut Dan Barah Paru-Paru.

Mencegah Gejala Yang Berhubungan Dengan Penyakit Lupus (Systemic Lupus Erythermafosus)   Anti Keradangan Dan Memperkuatkan Kekebalan Tubuh dari Menghidapi Penyakit.

KESAN SERANGAN RADIKAL BEBAS
1) Sel-Sel Badan Cepat Lemah Dan Rosak
2) Sel-Sel Badan Mati Sebelum Waktunya
3) Sel-Sel Bermutasi – Mula Membentuk Sel Kanser Dan Sebagainya
4) Mudah Terdedah Kepada Serangan Bakteria, Virus Dan Mikro-Organisma
    (Virus Penyakit, Bakteria Tidak Diperlukan, Protozoa Dan Kulat)

Kandungan SHAMELIN MANGOSTYN JUICE 
MANGGIS (Garcinia Mangostana) 

Buah manggis merupakan antara buah yang dikatakan terbaik sekali di kalangan buah tropika. Manggis mengandungi pelbagai jenis bahan biologi yang aktif dalam kuantiti yang besar. Bahan aktif yang paling penting dikenali sebagai XANTON-kumpulan molekul yang unik. XANTON dikenali sebagai Adaptagens kerana keunikan bahan ini untuk menyesuaikan diri didalam badan kita dan membantu badan kita untuk berfungsi dengan lebih baik. Manggis adalah herba yang terbukti dengan aktiviti antioksidanya. 

Hidup sihat dan mewah bersama SHAMELIN MANGOSTYN JUICE. Ia merupakan rahsia sumber minuman kesihatan dari anugerah alam, bersama kita membongkar keajaiban XANTON dari buah manggis sekarang.

ROSSELE (Hibiscus sabdariffa) 
Roselle adalah dari species hibiscus, famili Malvaceae. Buah Roselle yang berwarna merah mengandungi pektin, serta kaya dengan vitamin C, A dan E serta zat mineral. Herba ini dapat membantu mempercepatkan peredaran darah, mengurangkan tekanan darah tinggi di samping memberi kesan awet muda.
 JUS EPAL Satu ungkapan mengatakan ' Makan sebiji epal sehari mampu mengelakkan dari berjumpa doktor' (eat an apple a day keep the doctor away). Ini kerana epal merupakan serat yang mudah dilarut. Ia mengandungi antioksidan yang membantu mencegah pembinaan kolestrol dalam dinding salur darah sekaligus engurangkan risiko masalah jantung. Bagaimanapun, pada masa yang sama epal adalah sumber serat tidak mudah larut, membantu salur usus membersih dan membuang makanan dengan pantas melalui sistem pencernaan. 


EKSTRAK DELIMA (Punka granatum) 
Delima merupakan tanaman yang popular di kalangan masyarakat Cina. Di antara khasiatnya ia mampu mencegah penyakit kencing manis, mencuci perut, membunug cacing dan meredakan cirit-birit. Ekstrak delima mengandungi kandungan antioksida yang tinggi, phenol, vitamin C dan folid asid. Sebiji delima mampu menyumbangkan 40% vitamin C yang diperlukan oleh orang dewasa. 

EKSTRAK ACAI 
Buah acai merupakan sejenis beri yang berasal daripada Brazil. Buah ini mempunyai kebaikan 10 kali ganda antioksida daripada buah anggur dan 2 kali ganda daripada blueberry. Buah ini juga mengandungi antocyanin, omega 6, kalsium, amino asid,mineral serta Vitamin B1, B2, B3, C dan E. Buah acai mengandungi antioksida dan serat yang tinggi yang boleh membantu menentang penuaan awal, menyokong kesihatan jantung serta membantu mereka yang menghadapi masalah penghadaman. 

EKSTRAK BIJI ANGGUR (Vitis Vinifera) 
Ekstrak biji anggur, yang dikeluarkan dari kulit dan biji anggur, mengandungi oligomeric proanthocyanidins (OPC) dalam kuantiti yang ketara. Kandungan utama ekstrak biji anggur adalah kompaun phenolic kepada mononers (catechins, epicatechin dan taxifolin) dan flavonoid yang sejat. Ekstrak biji tersebut dibuktikan sebagai antioksida juat yang dapat melindungi badan proses penuaan dan pereputan beroksida. Kajian saintifik menunjukkan bahawa kuasa antioksida proanthocyanidins di dalam ekstrak biji anggur 20 kali lebih berkuasa daripada vitamin E dan 50 kali lebih berkuasa daripada vitamin C